Какви изроди... - Bgwins Блог - Bgwins

Твоите BWP
Отиване към съдържанието

Главно меню:

Какви изроди...

Публикувано от Admin в Bgwins матр'яли · 12/5/2015 19:01:29
Tags: изродинародбългариценностимедии

Из любимите ни, но все така със съмнителни ценности "родни медии", като епидемия от въшки в соц даскало се разнесе нова, крайно шокираща, скандална и ужасяваща сензация изминалата събота. "Шок и ужас - изрод изхвърли куче от 5 етаж".

Епидемията стигна и до по - високите етажи и най - авторитетни и известни хора
И това също е престъпление...  

моментално положиха новината по стените си във фейса, за обсъждане как най - мъчително народа да осъди и утрепе изрода, хвърлил горкото животинче. Всички разбира се, като завидно сплотено и добро общество, се съгласиха гадният извратеняк да бъде убит мъчително, да бъде хвърлен от 5 етаж, да му бъде бъркано с клечки под ноктите и изобщо кой каквото мъчение е чувал и виждал, да се извърши върху мръсната гад.

За жалост хората бяха толкова обединени, че никой не отразяваше единствената женица, повтаряща неуморно и поотделно на всички, че кучето не е хвърлено, а е скочило само, че е съседка на стопаните и те не са били в апартамента си, когато се е случила трагедията, че никога не е малтретирано или удряно, а напротив - живяло е като равностоен член на семейството и е било обичано. Но предложенията как да умре мръсният изрод продължаваха да си валят все така упорито, независимо от поне 50те опита на неуморната съседка на покойното кученце Съни да обясни истината.

След часове неотразяване, накрая някой все пак й обърна внимание и хората се съгласиха, че изрод не съществува. Проявиха едва доловимо съчувствие към стопаните, примесено с упреци защо не са си затворили балкона. Но като така и така не могат да ги убият мъчително заради това, явно им доскуча да ги обвиняват и решиха да успокоят топката. Коментарите до такава степен се успокоиха, че коментиращите дори отчетоха като добра новина факта, че кучето не се е мъчило.


Е тук вече, наистина избухнах в недоумяващ и шокиращ хилеж... Каква добра новина, бе хора?! Куче
се засилило от 5тия етаж, паднало на 7 метра от сградата и е умряло на място! Само ако го е хвърлил изрод ли е лоша новина това?! И от кога да се размажеш на пътя не е мъчително?! А иначе се чудим какви изроди има по тази земя...

Народът обвинява българските журналисти, че пишат лъжи и манипулират хората, но по - скоро трябваше да напишат статия с истината: "Шок, ужас, скандално: Цяла България смята за нормална и приемлива смърт изхвърчането със засилка от 5ти етаж и всъщност смъртта е обезпокоителна за хората само ако луд извратеняк я е причинил." Имам идея и за още една статия, която няма да е лъжа: "Ако Съни е твоето куче и някак й осигуриш достъп до терасата, трябва да те пратят в Карлуково и да я дадат на нормални хора."

Стегнете се! Всеки ден безотговорни хора дават живот на
хора, или шоколад на куче или коте. Всеки ден безотговорни хора вземат шофьорска книжка и разрешително за огнестрелно оръжие. Безотговорността е престъпление, много по - сериозно от еднократната грешка. Преследвайте и критикувайте себе си за всичко, за което не сте поели своята отговорност, за да бъдете полезни за обществото! С осъдителност към всички останали, не постигате друго, освен да си самонанасяте вреда... И приемете, че смъртта на близко същество не е била и скоро няма да бъде добра новина!
5 Коментари
Admin
2015-05-13 19:28:21
Не дължите извинение на никого, но ако държите - приема се. :) Ако се замислят и хората и Вие, всъщност "грешката" (както я нарекохте Вие, а аз използвах израза "прибързана реакция"), която сте направили вероятно е най - ефективният начин някой да обърне внимание на случилото се. Според мен е много по - добре "фалшива тревога", отколкото директно да се отчете, че някой се е хвърлил, а да не е така в действителност. Предполагам, че втория вариант се случва по - често, отколкото всички предполагаме... Но нали знаете, казват, че ако крещиш за помощ, никой няма да дойде, а ако крещиш "пожар", все ще се получи някаква ответна реакция. Та без да искате, сте направили горе долу това... :D
Елена
2015-05-13 19:14:06
Разбрах Ви! Благодаря за отговора и точните пояснения!
Относно репортажа на БТВ ( не ги защитавам и като цяло ненавиждам репортери и журналисти, тъй като съм работила в националните тв и знам, че единствено ги интересува да направят скандален репортаж. Истината не ги вълнува..) аз бях тази която ги извика. Между другото бях побесняла от факта, че понеже е събота на дежурните телефони никой не отговаря - нито в бтв, нито в нова..
Та като дойдоха се обърнаха към мен за информация и всъщност аз ги подведох. Но в репортажа ми направи впечатление, че казаха, че не е сигурно дали е било насилие.
Както и да е. Аз съм чистолюбив човек и държа да си признавам, когато съм допуснала грешка.
Извинявайте за рязката реакция! Сигурно и мен ще ме приберат в някоя бяла стаичка скоро..
Щастие и хармония Ви желая!
Admin
2015-05-13 14:45:53
Елена,
Разбирам и осъзнавам чувството Ви за вина, но няма нужда да се защитавате излишно, защото никой не Ви съди. Статията не е насочена към прибързаната Ви реакция да предприемете разгласяване на случая, без да сте запознати с фактите по него. Никой не казва, че не бива да се разследва всеки инцидент. Ако някой мисли така - е глупак. Напротив! Постъпили сте правилно и следващия път го направете отново, независимо от реакцията на обществото и пострадалите. Полезно е да се знае какво и защо се е случило с всички загинали. За това е редно първо да се сигнализира, а после да се разследва. Ако не сте я разбрали, разяснявам Ви, че статията ми държи неодобрителен тон, насочен към предварителното осъждане, а не разследване, и също така изразява съпричастност към всички хора, които не са изроди, а са изкарани такива, поради инцидентни обстоятелства и еднократни грешки. Тези хора, дори и цял живот да се самообвиняват, че са оставили прозореца отворен, това няма да ги направи по - грижовни... За толкова години очевидно са се справяли перфектно с грижите към животното, което автоматично означава, че не са безотговорни. Моят сайт като цяло поддържа политика против изказванията, че цяла България са уроди и садисти. Има и такива, има и безнаказаност за тях, но все пак една непренебрежима част от народа са топли и сърдечни хора. Хора като стопаните на Съни и хора като Вас, които приемат насериозно гражданският си дълг. Що се отнася до първия Ви коментар, надявам се, че е излишно отново да Ви питам прочетохте ли материала. Той е базиран на фейсбук реакции, а не на лично присъствие. Предполагам, че това отговаря на въпроса Ви. Аз не съм репортер, ветеринар или полицай и няма как и защо да съм била на мястото на инцидента. Но ако се бе случило да бъда, щях да подходя със спокойствие към търсенето на истината, а не с всяване на паника и ужас, както примерно БТВ...
Елена
2015-05-12 21:50:52
Лично аз навих сирената за насилие и виках медии и писах статуси, тъй като не ми се вярваше че куче може да прелети 7-8 метра!!!!
След като се разбра, че изрод няма, се извиних на набедения човек и се постарах всички да разберат истината!
А по повод на 'добрата новина', че кучето само е скочило - добра е, да!!!!! Да, радвам се, че животинката не е била жертва на болен мозък!!! И пред бавна и болезнена смърт, бързата е по-добрия вариант!
Елена
2015-05-12 21:41:18
Много хубава статия, само не разбрах вие бяхте ли там, че такива коментари да пишете по случая с кучето?!?

Търсене

Искам да получавам email известия:

Translate Bgwins using Google Translator:

Назад към съдържанието | Назад към главното меню