Музика - Bgwins

Твоите BWP
Отиване към съдържанието

Главно меню:

Конкурси > Категории

Музикални открития (брой 1)

Играли ли сте като малки на онези игри, където всеки пише по една част от изречението, която скрива от останалите и накрая се получава абсурдно изречение? Е, тук ще правим обратното - ще пишем думите открито, докато изречението стане идеално. Дано вече разбирате, че това беше метафора. :) В тази поредица конкурси ще се занимаем с това, което по телевизиите отдавна се прави, но тук ще бъде по един неподправен и най - вече признат от самите нас начин. Ще си откриваме музикални таланти... :)
Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 2
Жури
: 1         Виж журито                  Кандидатствай за жури!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


В този първи брой ще изберем участниците, които имат потенциал. А от следващия ще започнат техните музикални предизвикателства. Ще последват всякакви човъркания из таланта им, докато накрая изберем най - достойния да бъде нашето музикално откритие. Когато откритието ни стане факт, ще се опитваме да го пробутваме кой както може, докато стане звезда! Това е планът! :)

- Изберете си парче, с което да се представите! Няма значение кое и какво.

- Задължително е представянето на парчето да бъде в аудио или видео формат.

- Задължително е да напишете някаква информация за себе си.

- Задължително е да напишете заглавието на произведението и оригиналния изпълнител (освен ако е народна песен).

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 31 BWP
Жури: 6 BWPСкрий

 

.

Пиратството ОБОГАТЯВА

Да, но само пиратството по отношение на този конкурс! В родината ни много глупости се навъдиха по повод пиратството. То не бяха организирани престъпности, то не бяха певци, крадящи коли, то не бе чудо. Но за да не пискат толкова всички, ще им предоставим и на издателите безплатно идеи, обект на нашите авторски права, за да видят, че всъщност нямаме абсолютно нищо против да сме пецакани купувачи... Айде, ограбете ни този път и идеите, а не само парите за некадърното си творчество, че да си влезем всички в нормален ритъм на живот, вместо да ни изкарват крадци и уроди нас - обикновените хора... Как, защо и какво, пише по - долу.
Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 0
Жури
:  Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


Когато видите магазин със старомодни дрехи, пазарувате ли от него, или по - скоро си мислите, че това е магазин или за стари хора, или за стари дрехи? С пренебрежителна насмешка подминавате и се втурвате към мола, където есенните колекции са по - скъпи (най - малко заради наемите на помещенията), но пък съвпадат с новите тенденции. Каква изненада - масово хората и без да са богати си купуват неща на двойно по - високи цени, само защото новите са по - готини и старите са им омръзнали!

Вярно е, че всички се опитват да ни внушат, че тук сме светлинни години назад с материала и само креативните европейски страни като примерно Австрия, създателка на революционния и невиждан никога по нашите ширини продукт "Кончита Вурст", имат гениални системи и решения на всички проблеми.

Истината е, че това са пълни глупости. Ние сме си едни достатъчно, дори и прекалено верни и суетни консуматори на модата. Дотолкова, че от много години ни е смешно, когато видим CD и DVD. Всъщност музиката си е неизменна част от живота ни, но (ето и първата идея) - защо поне не се продаваше на флашки или микро sd? Та кой има все още дискове в колата си, или в раницата си? Всички отдавна слушат на плейъри или телефони с микро карти, в колите се ползват и флашки. Като заминаваме за вилата или морето - каква изненада - отдавна никой не мъкне стереоуредба на задната седалка.

По тази логика, копирането на музиката от дискове на използваните днес носители, пиратство ли е, или май революция му се викаше на това?

И така просто, докато сме на въвеждащата тема, да си кажем и една втора абсурдна идея на пиратския мозък. Какво им пречеше, през всички тези години, вместо да хленчат, да си поставяха красивите обложки върху кутийки с флашки и карти, при все, че и сред самия им дизайн има неизчерпаемо разнообразие, а производството им отдавна е в Китай, откъдето се купуват за стотинки? Защо след като плейърите и телефоните се продават с карти така или иначе, музикалната индустрия не си сключва договори с производителите на телефони и плейъри, а съответната печалба да си влиза в цената на крайния потребител, демек - българинът пират! Как от приложения на смартфони може се печели? Какво пречи да са приложения с музикален албум? Как можеш да си купиш Кока Кола и онлайн, и в магазин - в поне 10 варианта (не ги знаем колко повече са всъщност - малки, големи, кен, стъкло, pvc, класическа, light, диетична, чери и т.н...), а музика се купува само на диск или в mp3? Ми ако искаме да слушаме в друг формат, то се оказваме длъжни да я копираме и преработваме ние - консуматорите! Ние ли сме виновни, че музикалната и техническата индустрии не са си създали начини да се съвместяват? А и селяните като си правят домашно сирене, това конкуренция ли е на хилядите видове сирене, което се продава в моловете?

Нещата стоят така - като искаш да си продаваш продукта, намираш подходящи начини. Щом държиш това да бъде пакет от твоите 15 песни, поне направи пакета съвременен! Едно време и вакуумирани нарязани салами нямаше, но въпреки, че всеки знае как да реже салам и има нож, си се продават на поразия днес... Едни си купуват, за да пестят време, други за да им бъдат еднакво нарязани, трети, защото имат пари, четвърти, защото просто има такива и т.н.

Още един повод за размисъл е, при днешните паметови характеристики на носителите, не е ли по - полезно да се издават по няколко изпълнители наведнъж, или албум с повече материал наведнъж, или компилации с огромни размери? Не е ли примерно доста добре, както на концертите има подгряващи изпълнители, така и в албумите да се удря по едно рамо на прохождащите? Като си купят 100 000 души нечий албум и гордо се постави в списъкът със златни или платинени албуми, това не е ли един доста голям шанс за "подгряващите"?

Също и това, дето не влизали хората в музикални магазини. Ами продавайте, където влизат! Ако е по - възможно албум да се продаде с бира, продавайте в хипермаркетите и бирариите! Ако ще се продаде с лекарства - в аптеките! Предвид размерите на днешните носители, албумът съвсем спокойно ще се събере и в опаковка дъвки! Какъв Ви е проблемът?

И така, на пук на всички, които нямат въображението и умствената възможност да се преборят във времена на нов вид конкуренция, ние в този конкурс ще търсим новаторски и атрактивни начини за продажба и разпространение на БЪЛГАРСКАТА музика.


Задача и условия:


- Предложете варианти за издаване на музикален албум, който да бъде съобразен с нуждите на модерния човек! Вие сами преценете дали носителите да бъдат няколко и дали да бъдат измежду съществуващите, или един носител в съвсем нов вид, който да се ползва за всички видове устройства!

- Не е задължително да бъде съществуващ албум, механизмът на производство и разпространение е това, върху което ще се концентрираме.

- Победителят ще бъде в категорията на творците. А при определени обстоятелства, защо не и учените?

Награди:


Победител: 44 BWP
Жури: 8 BWP

Скрий

 

.

Музика за любов vs. Музика за самота

Задача: Направете пародия на едното!

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


Първо бяхме написали "музика за срамота", но такава се оказа, че има повече и от тези за любов и самота, взети заедно.

- Пародията трябва да бъде на български, независимо дали оригиналът е.

- Нямате нужда от кой знае какви пояснения. Както винаги искаме да има свобода и оставяме на Вас да определяте в каква форма да създадете и ни представите пародията. "Музика" и "пародия" са основните критерии за участие тук. Останалото си е както Вие искате.

- Победителят ще бъде в категорията на шегаджиите.

Награди:


Победител: 21 BWP
Жури: 5 BWP

Скрий

 

.

Отсъствие по музикални причини

Задача: Ще наваксваме отсъствията от Евровизия. Австрия ни съветва да не се отказваме, а да възкръсваме и да мачкаме наред... :)

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


Родните, определено нереални представи за новаторски и красиви музикални творения, изпратиха за дебют на България в далечната 2005 на конкурса "Евровизия" краденото парче "Лорейн", което всички преди нас са изпълнявали, който с какъвто текст падне. Отсрамиха следващото издание 2006 с крещящата в много аспекти, включително фона на азисовия глас, но поне авторска - "Let me cry". Утвърдиха модерния и твърде разчупен музикален усет на българина в 2007 с парчето "Вода", или по - известно като "Та ра ду дай ду, Митре ле", което се хареса на конкурса. Като видяха нашите, че финалите са твърде достижими, се хвърлиха в популярния и банален електронен стил с представянето си през 2008 "DJ, take me away". Последва представянето ни през 2009 с някакъв пълен кретен, което беше толкова нелепо недоразумение, че от срам ни се прииска да бяхме го заключили в гардероба това бедно създание преди конкурса. Последва Миро, който през 2010 артистично изпя песента "Ангел си ти" с преобладаващ текст "ооо оооо", облечен като двукратния победител Johnny Logan през 1987. През 2011, Поли Генова изтъкна чрез съдържанието на песента си "На инат" колко много може да постигне, ама май не можа достатъчно, та после се изцани за просто жури по риалититата, да казва на разни цигани "Готви се за догодина", докато тя прави същото... Жалко, защото нейното пеене ни допадаше. Но да си дойдем на думата: Където отиде добрата стара Софи, харесват я , не харесват - народа си остава горд. Затова я изтъпанчихме да ни представи в недалечната 2012, в леко магистрален стайлинг с песента "Любовта не подбира", ъъъ... екскюз ъс - "Love unlimited". Но, пак не се получи както я мислехме, та се върнахме на единствените изпробвани от 2007, и през 2013 ги изпратихме да ги научат те... Уви, за 6 години сигурно са загубили тренинг, така че с песента за шампионите се класираха с 6 места по - долу от миналия път.

При този богат опит, родната телевизия се отказа да разхищава средства за глупости, и доживяхме да се концентрираме върху по - смешните от нас, като Кончита Вурст. Сега поне видяхме, че през всички тези години представянията ни са си били съвсем приемливи! За това със или без участието ни в Евровизия 2015, можем да си скалъпим тук една песен, която да представя България.

Не забравяйте обаче, че не нашата песен трябва да бъде достойна за пред някого, а чужденците трябва да бъдат достойни да разберат и оценят нашето изкуство. За това да не се стягаме толкова - нека изберем нещо, което да е на достатъчно ниско ниво, за да бъде прието от всички навън! :)


Условия и пояснения:


- Както става ясно, ще трябват текст, музика и изпълнител. :)


- След като изпълните горното условие, ще трябва да ни изпратите видео с готовото творение. Това е най - лесният начин да се добие представа.

- В никакъв случай не се притеснявайте, ако записът е абсолютно аматьорски и сценичната Ви подготовка е оскъдна! Бедността не е порок, а артистичността е нещо повече от мъж с грим и жена с брада...То ако човек си има дарба за пеене и артистично поведение, ако ще и да е без ръце, крака, очи, пенис и гърди, пак ще си проличи таланта. И всъщност ако конкурсите действително проявяваха толерантност и игнорираха визията, Кончита щеше да бъде най - обикновен младеж, пеещ старомодни балади, и никой нямаше да го пита има ли сексуална ориентация, че и каква...

- Нямате право да изтъквате половите си белези за сметка на музикалния си талант. Това условие важи както за травеститите, така и за нетравеститите. Толерантността е нещо, което не бива да се намесва в сексуалните вкусове и предпочитания. Прието е за възпитано личните въпроси да не се повдигат, освен сред най - близките хора. За това ако чрез визията си провокирате тяхното повдигане, ще го приемем като невъзпитано. :)

- В бъдеще ще се проведат и други конкурси, за дообработка и подобрение на песента, така че ще се оцени високо, ако представите проект, в който сте вложили повече от себе си и сте показали потенциал.

- Задължително е да споменете имената на всеки автор в произведението Ви. Разбирайте - всеки участник в текст, музика и изпълнение.

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 46 BWP
Жури: 8 BWP

Скрий

 

.

Музика в опаковка

Задача: Ако това е обложка на компилация от 20 парчета на български изпълнители, които ще продаваме в чужбина, кои са те?

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


- Изредете ги в този ред: изпълнител - заглавие - линк.

- Няма значение на какъв език са, важното е изпълнителите да са български и парчетата им да са авторски.

- Задължително е да са точно 20.

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 15 BWP
Жури: 5 BWP

Скрий

 

.

Най - особен музикален вкус

Задача: Надяваме се този рекорд да ни научи на нещо ново и различно!
Подробно инфо за него вижте по - долу...

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Журито за този конкурс вече е в пълен състав.

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


Като отявлени почитатели на иновациите, обичаме интересните нови стилове и модерните постижения в алтернативната музика. Очакваме да ни представите най - интересното в новата музика според Вас.

- Задължително е да става въпрос за некомерсиалните стилове.

- Едно парче е достатъчно за участие, но няма да Ви игнорираме, ако предложите повече.

- Трябва да опишете какво е въздействието лично върху Вас.

- Задължително е да дадете линк.

- Победителят ще бъде в категорията на рекордьорите.

Награди:


Победител: 16 BWP
Жури: 5 BWP

Скрий

 

.

Бунтарски нео попфолк

Задача: Предложете песен в този стил!
Подробно инфо за него вижте по - долу...

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


Бунтарският нео попфолк е измислен от Bgwins.com и съществува от много скоро. Подобно на попфолка, още известен като чалга, текстовете са доста простовати, каквито всеки може да напише, но за разлика от чалгата, тук текстовете се характеризират с високи морални и културни ценности и не се използват чалга сюжетите. По - конкретно няма такива, в които се пее за изневери, предателства, измами, многоженство, безразборен секс, финансови взаимоотношения, прекаляване с алкохол, употреба на наркотици, хазарт, проституция, събличане, неправилно шофиране, бой, хулиганство, насилие, жаргонни изрази, изрази от типа на "Лей лей, айде, дай, оп са, на на най" и подобни. Музиката позволява почти всичко, тъй като модерният българин често си тананика каквото откъдето чуе, като се избягват крайните стилови залитания. Бунтарската нео ПФ визия се характеризира с обикновен, най - често аграрен стил, тъй като песните произхождат от изнеслите се към града провинции. Облеклото задължително е скромно и в прости цветови гами. Сини дънки и широка риза, тениска или друго широко горнище, което да отклонява вниманието от външните полови белези, ако ризата е копринена задължително е подплатена с бял потник, но винаги е закопчана. Дължините на дънките нямат значение. Обувките са спортни до спортно-елегантни. Косата задължително е в най - обикновеният си вид - пусната, вързана или хваната с някаква шнола. Никога изкуствени кичури, лак, пяна и подобни. Най - големият враг на БНПФ фена е пресата за коса. Сандалите се носят с чорапи, но това е само когато дънките са къси, като мярка против кърлежи... БНПФ работи на принципа на рециклирането. Взимаш един боклук и се опитваш да го направиш потребен за нещо. От него никога няма да стане най - качествен продукт, но поне може да се ползва за нещо, вместо да мърси природата...

Идеята е да се творят неща, които противоречат на чалга културното "целуни ме пред жена ти, иначе ще я напсувам пред детето ти и се сбий за мен, преди аз да съм се сбила за който и да е, защото съм твърде пияна, за да ми дреме с кого ще се събудя"... В БНПФ по - скоро би било: "Колко е хубаво, че този човечец е женен и си има дечица, дано това се случи и на мен, а сега да се прибирам, че утре имам работа." Както може да се види, последният пример е за обикновена ежедневна ситуация, но в него се съдържат доброжелателство и чувство за отговорност. Две характеристики на българина, които чалгата упорито иска да затрие...

- Задължително е лирическите герои да не са вражески настроени към когото и да е.

- Текстът трябва да изтъква поне някакви човешки добродетели и да не предизвиква никакъв срам и смущение у слушателя.

- Можете да ползвате която желаете комерсиална готова "песен", но сложете линк към оригинала. Изискванията са само текстът да е Ваш.

- Ако си е Ваша, несъществуваща песен, ще се радваме да ни я изпеете.

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 32 BWP
Жури: 7 BWP

Скрий

 

.

Mузикална икебана

Задача: Споко, от тази икебана музиката няма да я боли! Става дума просто за подходящо музикално съчетание! Но ако Деян Неделчев тайно се включи в този конкурс, ще го издадем!

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0
Жури
: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


И така, ще подреждаме музика, с която ще опишем определен житейски път. Целта е с музикалния подбор да се уловят емоциите в следващата кратка история. Както във филм, като не е задължително да се влиза в ограниченията на филмовата музика. И изобщо няма стилово и каквото и да е ограничение.


Eо и кратката история:


Един мъж имал най - щастливия съвместен живот със съпругата си в продължение на 10 години. Имали две прекрасни деца, хубав дом и всичко, от което се нуждаели. Един ден жената се оказала неизлечимо болна и след месеци борба починала. Мъжът бил много отчаян, но събирал сили да се грижи за децата си. Години след това срещнал нова любов, но децата отказали да я приемат, за това не се оженил повторно и дори се разделил с приятелката си. Децата се справяли отлично с обучението си, имали постижения, с които всеки родител би се гордял. Синът му станал шампион по лека атлетика, а дъщеря му спечелила много международни конкурси по литература. Когато завършили гимназия, дъщерята заминала да следва в престижен чуждестранен университет, където срещнала своята половинка и останала, а синът започнал да пътува из света в търсене на авантюри и забавления. Мъжът се пенсионирал и няколко години след това починал сам в дома си. Остава на Вашето въображение какво се случило по - нататък.

- Трябва да използвате youtube линкове.

- Трябва да ни изпратите тези линкове в подходящ според Вашата представа ред, така че да описват най - точно историята.

- Както цветята се подреждат в специален съд, или на специална основа, така и компилацията Ви ще трябва да има заглавие, подходящо за тази човешка история.

- Ще трябва да довършите историята с музика.

- Предложилият най - въздействащата и близка до историята музика ще бъде победител.

Награди:


Победител: 28 BWP
Жури: 7 BWP

Скрий

 

.

Изпей "наш'та песен"

Задача: Изпейте песен по Ваш избор и ни я представете!

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


- Като на караоке е... Не е нужно да можете да пеете, но ако можете, ще бъде приятна изненада за всички.

- Не се очакват професионални записи и изпълнения, можете просто да се запишете с телефон, камера или каквото имате.

- Можете да запишете и приятел, ако желаете и дует, група, аранжимент и изобщо каквото Ви хрумне. Творчеството зависи от Вас. Ние настояваме само да има пеене.

- Можете да изпеете каквото пожелаете, включително и създадено от самите Вас.

- Най - доброто изпълнение ще бъде любимата песен на Bgwins.com. За това планираме и други конкурси, свързани с нея и нейният изпълнител.

Награди:


Победител: 22 BWP
Жури: 5 BWP

Скрий

 

.

"Жица" не е ромски спорт

Този конкурс е със специална цел, надяваме се и специална награда!
Задача: Тук трябва да се запишат българските метал банди, които заслужават вниманието ни.

Начало:
21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 0
Жури
: Журито за този конкурс вече е в пълен състав.

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


Всички метал фенове знаят, че много качествена музика в стила никога не вижда бял, че и по - тъмен свят, що се отнася до България. Решихме да експериментираме до колко можем да популяризираме актуалното състояние и нивото на българския метал. Ако тази идея се получи, със сигурност ще се съсредоточим върху следващи конкурси с по - високи цели.

- Дайте насам с каквото разполагате - инфо за Вас, записи, текстове, снимки и т.н.

Награди:


Победител: 25 BWP
Жури: 5 BWP

Скрий

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Търсене

Искам да получавам email известия:

Translate Bgwins using Google Translator:

Назад към съдържанието | Назад към главното меню