Конкурс Пиратството ОБОГАТЯВА - Bgwins

Твоите BWP
Отиване към съдържанието

Главно меню:

Конкурси > Всички

Пиратството ОБОГАТЯВА

Да, но само пиратството по отношение на този конкурс! В родината ни много глупости се навъдиха по повод пиратството. То не бяха организирани престъпности, то не бяха певци, крадящи коли, то не бе чудо. Но за да не пискат толкова всички, ще им предоставим и на издателите безплатно идеи, обект на нашите авторски права, за да видят, че всъщност нямаме абсолютно нищо против да сме пецакани купувачи... Айде, ограбете ни този път и идеите, а не само парите за некадърното си творчество, че да си влезем всички в нормален ритъм на живот, вместо да ни изкарват крадци и уроди нас - обикновените хора... Как, защо и какво, пише по - долу.
Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 0
Жури
: Кандидатствай!

Въведение:

Когато видите магазин със старомодни дрехи, пазарувате ли от него, или по - скоро си мислите, че това е магазин или за стари хора, или за стари дрехи? С пренебрежителна насмешка подминавате и се втурвате към мола, където есенните колекции са по - скъпи (най - малко заради наемите на помещенията), но пък съвпадат с новите тенденции. Каква изненада - масово хората и без да са богати си купуват неща на двойно по - високи цени, само защото новите са по - готини и старите са им омръзнали!

Вярно е, че всички се опитват да ни внушат, че тук сме светлинни години назад с материала и само креативните европейски страни като примерно Австрия, създателка на революционния и невиждан никога по нашите ширини продукт "Кончита Вурст", имат гениални системи и решения на всички проблеми.

Истината е, че това са пълни глупости. Ние сме си едни достатъчно, дори и прекалено верни и суетни консуматори на модата. Дотолкова, че от много години ни е смешно, когато видим CD и DVD. Всъщност музиката си е неизменна част от живота ни, но (ето и първата идея) - защо поне не се продаваше на флашки или микро sd? Та кой има все още дискове в колата си, или в раницата си? Всички отдавна слушат на плейъри или телефони с микро карти, в колите се ползват и флашки. Като заминаваме за вилата или морето - каква изненада - отдавна никой не мъкне стереоуредба на задната седалка.

По тази логика, копирането на музиката от дискове на използваните днес носители, пиратство ли е, или май революция му се викаше на това?

И така просто, докато сме на въвеждащата тема, да си кажем и една втора абсурдна идея на пиратския мозък. Какво им пречеше, през всички тези години, вместо да хленчат, да си поставяха красивите обложки върху кутийки с флашки и карти, при все, че и сред самия им дизайн има неизчерпаемо разнообразие, а производството им отдавна е в Китай, откъдето се купуват за стотинки? Защо след като плейърите и телефоните се продават с карти така или иначе, музикалната индустрия не си сключва договори с производителите на телефони и плейъри, а съответната печалба да си влиза в цената на крайния потребител, демек - българинът пират! Как от приложения на смартфони може се печели? Какво пречи да са приложения с музикален албум? Как можеш да си купиш Кока Кола и онлайн, и в магазин - в поне 10 варианта (не ги знаем колко повече са всъщност - малки, големи, кен, стъкло, pvc, класическа, light, диетична, чери и т.н...), а музика се купува само на диск или в mp3? Ми ако искаме да слушаме в друг формат, то се оказваме длъжни да я копираме и преработваме ние - консуматорите! Ние ли сме виновни, че музикалната и техническата индустрии не са си създали начини да се съвместяват? А и селяните като си правят домашно сирене, това конкуренция ли е на хилядите видове сирене, което се продава в моловете?

Нещата стоят така - като искаш да си продаваш продукта, намираш подходящи начини. Щом държиш това да бъде пакет от твоите 15 песни, поне направи пакета съвременен! Едно време и вакуумирани нарязани салами нямаше, но въпреки, че всеки знае как да реже салам и има нож, си се продават на поразия днес... Едни си купуват, за да пестят време, други за да им бъдат еднакво нарязани, трети, защото имат пари, четвърти, защото просто има такива и т.н.

Още един повод за размисъл е, при днешните паметови характеристики на носителите, не е ли по - полезно да се издават по няколко изпълнители наведнъж, или албум с повече материал наведнъж, или компилации с огромни размери? Не е ли примерно доста добре, както на концертите има подгряващи изпълнители, така и в албумите да се удря по едно рамо на прохождащите? Като си купят 100 000 души нечий албум и гордо се постави в списъкът със златни или платинени албуми, това не е ли един доста голям шанс за "подгряващите"?

Също и това, дето не влизали хората в музикални магазини. Ами продавайте, където влизат! Ако е по - възможно албум да се продаде с бира, продавайте в хипермаркетите и бирариите! Ако ще се продаде с лекарства - в аптеките! Предвид размерите на днешните носители, албумът съвсем спокойно ще се събере и в опаковка дъвки! Какъв Ви е проблемът?

И така, на пук на всички, които нямат въображението и умствената възможност да се преборят във времена на нов вид конкуренция, ние в този конкурс ще търсим новаторски и атрактивни начини за продажба и разпространение на БЪЛГАРСКАТА музика.

Задача и условия:

- Предложете варианти за издаване на музикален албум, който да бъде съобразен с нуждите на модерния човек! Вие сами преценете дали носителите да бъдат няколко и дали да бъдат измежду съществуващите, или един носител в съвсем нов вид, който да се ползва за всички видове устройства!

- Не е задължително да бъде съществуващ албум, механизмът на производство и разпространение е това, върху което ще се концентрираме.

- Победителят ще бъде в категорията на творците. А при определени обстоятелства, защо не и учените?

Награди:

Победител: 44 BWP
Жури: 8 BWP

 
Виж участниците
 
 
Търсене

Искам да получавам email известия:

Translate Bgwins using Google Translator:

Назад към съдържанието | Назад към главното меню