Конкурс Разумни разсъждения по Неразумни въпроси - Bgwins

Твоите BWP
Отиване към съдържанието

Главно меню:

Конкурси > Всички

Разумни разсъждения по неразумни въпроси (брой 1)

Задача: В това издание ще се занимаем с един проблем на човешкият инстинкт за самосъхранение. Властта...

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 0

Жури
: Кандидатствай!

Въведение:

Обикновените хора доброволно дават изключителна власт на избрани хора, за да държат всичко под контрол в интерес на спокойствието и безпроблемието. Да, обаче обикновените хора никога не са спокойни, защото ги човърка мисълта, че властта знае, може и си позволява невероятни неща, а не ги споделя.

Всъщност параноици ли са всички нямащи власт хора, или всичко, което се изписа за извънземни, вампири, телепортиране, пътуване в непознати измерения и т.н. се крие умишлено от масите, за да не се нарушава установения ред (или по други причини)?

Ако толкова ни тревожат решенията и възможностите на властта, не е ли това повод за безпокойство, че изобщо доброволното предоставяне на власт си противоречи с природните ни инстинкти?

Не е ли всъщност съвсем естествено да не се доверяваме напълно на няколко човека, на които отгоре на всичко по неестествен път сме предоставили изключителни права?

Не е ли естествено всички да искаме да следим развитието или пък разпадането на света чрез собствения си начин на възприятие?

По пътя на най - обикновена логика не стигаме ли до извода, че имащите изключителни права човеци (иначе обикновени колкото нас) могат и си позволяват да определят дали и накъде да се развиват науката и света и това води до противоестествени резултати?

Получава ли се, че доброволното предоставяне на власт работи наопаки - вместо защитаването на интересите на всички, всъщност всички защитават изключителните права и възможности на избрани от самите тях човеци?

Вместо спокойствие, властта не създава ли единствено проблеми?

Условия и пояснения:

- Темата е доста обширна, за това се концентрирайте основно върху собствената си позиция и подметнете на какво се основава тя! Все пак търсим ефект на рзумно разсъждение. :)

- Задължително е да предложите и алтернативи за справяне или с властта, или с параноята.

- Ако сте човек от властта, Ви е забранено да участвате в този конкурс, защото ще сме убедени, че лъжете. :)

- Не споменавайте предизборните си разсъждения! Тук става дума изобщо за схемата на имането на власт по ненасилствен път, а не за това коя и чия власт е по - малко вредна.

- Можете да добавите илюстрации, снимки или видео, само ако искате.

- Победителят ще бъде в категорията на учените.

Награди:

Победител: 28 BWP
Жури: 9 BWP

Виж участниците
 
 
 
 
Търсене

Искам да получавам email известия:

Translate Bgwins using Google Translator:

Назад към съдържанието | Назад към главното меню