Писане - Bgwins

Твоите BWP
Отиване към съдържанието

Главно меню:

Конкурси > Категории
 
 
 

Важните 10 ... (брой 1)

Задача: ... за първите 7... Избройте десетте неща, които са най - решаващи за първите седем години!

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Журито за този конкурс вече е в пълен състав.

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


И тъй, както не може да не сте забелязали, споровете относно доброто човешко възпитание са нерешими колкото тези с кокошката и яйцето, само че с по - голям брой проблеми за решаване. Родителите ли са скапани, средата ли, поколението ли, България ли е зле, света ли... Едно е сигурно - проблем за решаване има! Той се състои в това какво трябва да се съдържа във възпитанието на човека и кой трябва да му го осигури. За това ще се занимаем с корените на доброто възпитание. На кои 10 неща е най - важно да бъде научен един човек в първите седем години, и кой трябва да му даде тези уроци, за да се изгради една полезна личност?


Условия и пояснения:


- Дори и да смятате, че са нужни повече от 10 неща, ще трябва да изберете 10, които да са с приоритет.

- Постарайте се да конкретизирате нещата като уроци, учители и съответни поуки или резултати от тях! Това, че един човек трябва да се научи на "доброта" всички го знаем, но явно не всички се учат по правилният метод. :)

- Стига да виждате смисъл, можете да добавите илюстрации, снимки или видео.

- Имате право да използвате каквито желаете примери.

- Победителят ще бъде в категорията на учените.

Награди:


Победител: 15 BWP
Жури: 5 BWP

Скрий

 

.

Отворено писмо до... (брой 1)

Задача: ... когото желаете. Важното е да Ви идва отвътре... Въпреки, че от Павликени се наложи модата отворените писма да се заснемат от отворени дами като дълго проточващи се и богати на жестове видеословоизлияния, по-отегчително и от новогодишна реч, ние установихме, че въпросните дълги клипове се налагат единствено поради причината, че главните герои в тях не могат да пишат. За това в нашия случай ще заложим на класиката. Така че ако искате да кажете нещо на някой, и сте убедени, че той може да чете, ще се радваме да наградим най - забавното обръщение. А ако искате да кажете нещо на Азис, препоръчваме Ви да се поучите от Павликенският метод. :)
Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 0
Жури
: Журито за този конкурс вече е в пълен състав.

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


- Едно отворено писмо няма нужда от кой знае какви условия и разяснения. Няма определени критерии, по които да Ви насочим кое най - много би заинтригувало аудиторията, съответно и журито. Вярваме, че ако нещо идва от душата, то всеки с такава би го разбрал.

- За Ваше добро е да не се основавате на измислени факти и клевети, защото справедлива или не, съдебната система все така си работи. :)

- Илюстрации, снимки и видео си остават достъпни за добавяне по желание.

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 17 BWP
Жури: 7 BWP

Скрий

 

.

Загадки и противоречия  (брой 1)

Задача: Тук, в стремежа си към обективност в историята и изобщо науката, ще се постараем да открием и изследваме различни загадки и противоречия в нея. Ето защо в тази поредица конкурси ние ще предлагаме теми, а вие ще предлагате теории и факти, свързани с тях, които намирате за странни или противоречиви. И разбира се, ще се опитате да обясните тези загадки или противоречия... Започваме с първата сред най - интересните, но и пълни със загадки теми - тази за възникването на човечеството...
Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 0
Жури
: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


Гугъл и всички сайтове, които може да открие съществуват доста преди нас, за да разясняваме тепърва точно тук теориите, свързани с възникването на човечеството. Имате свободен достъп до всичко, както и правото да вярвате или не.


Условия и пояснения:


За да си създадете лична представа за размера и количеството информация, нужна за участие в конкурса, ще поставим конкретни въпроси, чиито отговори е достатъчно да се съдържат във Вашата работа:

1. Как е възникнало човечеството?
2. Какви доказателства има за това?
3. Кое противоречи и обърква тази теория?
4. Какви възможности предлагате, за да се премахнат съмненията?

- Можете да си ползвате и Ваша теория, стига да представите доказателства за нея.

- По желание можете да добавите илюстрации или снимки за по - добра визуална представа на потребителите и журито.

- Можете да представите работата си в какъвто вид желаете. Тук не е даскало и няма да Ви пишем "добър", защото няма цяла страница увод. Знаете, че и конкурсите и работите се обсъждат в реално време и се оценява по оригиналност на съдържанието. Разбира се, грамотността си остава задължителна... :)

Награди:


Победител: 26 BWP
Жури: 8 BWP

Скрий

 

.

Конкурс Есе (брой 1)

Един любим на всички начин за успешно споделяне на лични възгледи и позиции.

Като първи брой от поредицата конкурси, ще предложим теми, вдъхновени от патриотичен дух. Вашата задача е да си изберете която/които желаете от тях и да ни представите есе по нея.

1. С какво съм полезен за България
2. Къде е в момента призракът на Левски и какво прави там
3. Кои са добрите хора в България и къде се намират
4. Какво ще дам на родния си град
5. Нещо българско, което винаги ще ми липсва

Начало:
21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Кандидатствай за жури

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


- Една тема = едно есе. Съответно можете да представите най - много 5 есета, по 5те предложени теми.

- Имате право да цитирате когото желаете, но ако го правите, трябва да посочите автор или източник на цитатите.

- По желание можете да добавяте илюстрации, снимки, видео и каквото роди въображението Ви.

- Победителят ще бъде в категорията на патриотите.

Награди:


Победител: 21 BWP
Жури: 6 BWP

Скрий

 

.

Разумни разсъждения по неразумни въпроси (брой 1)

Задача: В това издание ще се занимаем с един проблем на човешкият инстинкт за самосъхранение. Властта...

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 0
Жури
: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


Обикновените хора доброволно дават изключителна власт на избрани хора, за да държат всичко под контрол в интерес на спокойствието и безпроблемието. Да, обаче обикновените хора никога не са спокойни, защото ги човърка мисълта, че властта знае, може и си позволява невероятни неща, а не ги споделя.

Всъщност параноици ли са всички нямащи власт хора, или всичко, което се изписа за извънземни, вампири, телепортиране, пътуване в непознати измерения и т.н. се крие умишлено от масите, за да не се нарушава установения ред (или по други причини)?

Ако толкова ни тревожат решенията и възможностите на властта, не е ли това повод за безпокойство, че изобщо доброволното предоставяне на власт си противоречи с природните ни инстинкти?

Не е ли всъщност съвсем естествено да не се доверяваме напълно на няколко човека, на които отгоре на всичко по неестествен път сме предоставили изключителни права?

Не е ли естествено всички да искаме да следим развитието или пък разпадането на света чрез собствения си начин на възприятие?

По пътя на най - обикновена логика не стигаме ли до извода, че имащите изключителни права човеци (иначе обикновени колкото нас) могат и си позволяват да определят дали и накъде да се развиват науката и света и това води до противоестествени резултати?

Получава ли се, че доброволното предоставяне на власт работи наопаки - вместо защитаването на интересите на всички, всъщност всички защитават изключителните права и възможности на избрани от самите тях човеци?

Вместо спокойствие, властта не създава ли единствено проблеми?


Условия и пояснения:


- Темата е доста обширна, за това се концентрирайте основно върху собствената си позиция и подметнете на какво се основава тя! Все пак търсим ефект на рзумно разсъждение. :)

- Задължително е да предложите и алтернативи за справяне или с властта, или с параноята.

- Ако сте човек от властта, Ви е забранено да участвате в този конкурс, защото ще сме убедени, че лъжете. :)

- Не споменавайте предизборните си разсъждения! Тук става дума изобщо за схемата на имането на власт по ненасилствен път, а не за това коя и чия власт е по - малко вредна.

- Можете да добавите илюстрации, снимки или видео, само ако искате.

- Победителят ще бъде в категорията на учените.

Награди:


Победител: 28 BWP
Жури: 9 BWP

Скрий

 

.

Вашата история

Задача: Довършете историята!

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


Ники и Ани се запознали през лятото на 2011г. Имали връзка няколко месеца, но покрай новата си работа в известна телевизия, Ани срещнала интригуващият и забавен Павел и била шута на Ники, който намирала за безперспективен и инфантилен. Нещата с Павел се развили много бързо и още след около два месеца те заживяли заедно, а тя забременяла. Ани напуснала работа поради проблемната си бременност, а Павел изцяло поел грижите за нея. След много проблеми детето се родило живо и здраво, но покрай постоянните притеснения и обикаляне по болници отношенията им доста се обтегнали и Павел започнал често да намира извинения за закъснения и излизания. Така той срещнал Лили, която била доста млада и не мислела за нищо сериозно и перспективно, а напротив, винаги се забавлявала като за последно. Това ги сближило, защото Павел се чувствал комфортно далеч от проблемите си и въпреки, че нямали интимни контакти той често закъснявал заради нея, чувствал се гузен и послъгвал Ани за срещите им. Тя обаче разбрала и за нея нямало никакво значение дали има или не полови взаимоотношения между Павел и Лили, след като всичко останало е налице. Кой знае дали отчаянието, следродилната депресия или дългото висене сама вкъщи подтикнали Ани да потърси Ники във Фейсбук. Оказало се, че тя все още има чувства към Ники, а той все още я смята за жената на живота му и въпреки, че не взима голяма заплата и живее под наем, е напълно готов да поеме грижите за нея и дъщеричката й Диана...
Как се развива и как завършва тази история?


Условия и пояснения:


- Няма значение колко дълга ще е историята, стига да не прекалявате. Няма да се оценява по дължина, а по съдържание. Понякога и най - краткото изречение удря в земята цял роман.

- Колкото по - неочаквано е развитието, толкова по - интересно ще бъде на журито и аудиторията. За да иска някой да Ви чете, не е достатъчно просто да пишете.

- По желание остават всички видове илюстрации, снимки и видеа.

- Имате право да добавяте и подобрявате посоченото начало, за да го превърнете в изцяло Ваша история. Но е задължително да се запазят основните обстоятелства в описанието.

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 23 BWP
Жури: 8 BWP

Скрий

 

.

Зрителска телевизия (брой 1)

Задача: Чрез тази и още няколко поредици конкурси, които разбира се няма да се състоят наведнъж, ще създадем зрителска телевизия, която се надяваме в последствие да превърнем в реална онлайн телевизия с реалната работа и участие на авторите. Както често ни се случва, започваме отзад - напред. В брой 1 ще изберем едно необходимо на зрителите предаване, каквото няма в другите телевизии. Ще трябва да представите програма за такова, да предложите водещ/и и да опишете максимално подробно ползата на зрителите и на телевизията от него.
Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.
Участници: 0
Жури
: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


На първо място, предаването трябва да бъде не само българско, но и авторско. Никакво "купуване" на лицензи и налагане на чужди модели.

Никакво взаимстване от евровизии и никакви некадърни измислени брадатКИ. Ще се търси полезен и гледаем за българите резултат. Нещото, което наистина нарочно ще гледат.

Без тримесечните тоалетни и махленски занимания на желаещите да са "мис", новодошли съгражданки...

Без изкуствено създаденият елит да запълва финансовите си, стомашни и анални празноти в изкуствено създадените си условия на изкуствено създадената за целта къща.

Разбира се, ще трябва и да не бъде няк'во зубърско и смотано. Като казваме полезно, се има предвид да текат мисли някакви, и да се смеем, и да има дискусии, емоции... А не да се излагаме, демонстрирайки абсолютно непотребните си познания относно скучни неща, с които сме загубили времето си за растеж и зрението си...


Условия и пояснения:


- За предаването може да се ползва вдъхновение от нещо чуждо, но да си остане съществената разлика между вдъхновение и плагиатство. Все пак казахме да не е правено и да е авторско. И да се спомене от къде и защо е вдъхновението.

- Колкото по - подробно описание ни предложите за бъдещото предаване, толкова по - лесно ще си го представим.

- По желание можете да добавите илюстрации, снимки или видео.

- Ами, всичко зависи от Вас, не искаме да Ви ограничаваме.

Награди:


Победител: 25 BWP
Жури: 8 BWP

Скрий

 

.

Принцесата на България

Задача: Опишете коя е, как трябва да изглежда и какви качества трябва да има!

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
0

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


Всички сме чели приказките за принцесите, а Дисни отдавна държат разни права върху тяхната визия. Очевидно на всички, които принадлежат към бялата раса, тоалетите им са вдъхновени от някогашните благороднически моди, имат големи очи, пърхащи мигли, добри и наивни са, обичат животните и са им слаби ангелите, щом винаги спасението и любовта се намират на едно и също място за тях. То и децата знаят, че наистина за някои жени бракът си е синоним на "спасение", но някак си би било хубаво поне любовта да се разграничава от всичко останало. Или поне уж да няма синоним... Що се отнася до образът на жената от нашата родина, изглежда всяка една е по - принцеса от тези на Дисни, братя Грим и който друг е писал и ъпгрейдвал приказки. Българската жена винаги си е опичала работата и още от най - невинните си години е подхождала с определена доза хитрост към избора на партньор. Уменията и сръчността на жената тук винаги са били ценени повече от нейната красота, защото почти всички жени са красиви. У нас да е красива е нормалното състояние на жената. За това останалите й качества не са просто допълнителни, а всъщност основните. Българката е оправна жена със самочувствие и едва ли ще търпи да й се налагат правила от мащеха, зълва и който и да е, което е доста голяма пречка в приказката да лъснат нейните добродетели... Като цяло тук приказките са си различни. Както по света, така и у нас скромност и работливост са си хубави качества, но дори в приказките не вървят с експлоатация на труда, последвана от несметни богатства. Та да преминем към същността на конкурса, че много взехме да разсъждаваме - Коя е българската принцеса, как изглежда, каква личност е, какво може, и какво има?


Условия и пояснения:


- Можете да дадете пример както с измислена личност, така и с реална. При втория вариант трябва да дадете повече подробности за кандидат-принцесата.

- Задължително е принцесата да бъде от български произход.

- По желание можете да добавите илюстрации, снимки или видео.

- По желание можете да добавите подходящ приказен сюжет с Вашата принцеса. Само не го взимайте от чужди приказки, за да не Ви съдят от Дисни. :)

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 10 BWP
Жури: 4 BWP

Скрий

 

.

Любовни рими

Задача: Представете любовни стихове или римувани фрази, измислени от самите Вас!

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
1

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Условия и пояснения:


- Без чалга, моля! "Давай, удари ме и ми скъсай дрехите" не е израз на любов. "Идва ми да убия бившата ти" - също. Придържайте се към вдъхновението на истинските любовни чувства, между същества, които не са вредни за обществото! :)

- Няма лимит за дължината и броя на римите. Ако стане твърде много, ние ще Ви се оплачем.

- Ако желаете, можете да добавите илюстрации или снимки за по - добра визуална представа на потребителите и журито.

- Имате право да използвате действителни лица и събития.

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 18 BWP
Жури: 7 BWP

Скрий

 

.

Градски легенди

Задача: Представете легенда/мит, измислена и написана от самите Вас! Може и по действителен случай...

Начало: 21.06.2015г. Край: 29.09.2015г.

Участници:
2

Жури: Кандидатствай!

Виж участниците
 

Виж целия текст...


Въведение:


Митовете и легендите са неразделна част от фолклора и културата на всяка страна. Без да прави особено впечатление, както в миналото, така и в съвремието ни се образуват и възпроизвеждат много такива. От класическите - за странни същества, призраци и свръхприродни сили, та до най - модерните, че ако хапнете цаца и пийнете айрян, ще пукнете. Знаете онова тв шоу за разбивачите на митовете. В този конкурс ще им създадем още работа... :)


Условия и пояснения:


- Истински или измислен произход - няма значение. Колкото по - склонни сме да се вържем, толкова по - добре сте се справили с конкурсната си работа.

- Задължително е да няма клеветнически елементи и изобщо гавра с репутацията на някого.

- Както си знаете, по желание можете да добавите илюстрации, снимки или видео.

- Можете да се основавате на съществуващи материали, като е задължително да посочите източник.

- Победителят ще бъде в категорията на творците.

Награди:


Победител: 25 BWP
Жури: 5 BWP

Скрий

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Търсене

Искам да получавам email известия:

Translate Bgwins using Google Translator:

Назад към съдържанието | Назад към главното меню